Kalandok a Zselic környékén

Hagyományos falusi turizmus

A községben lévő Somogy Kertje Üdülőfalu és Étterem sajátos szálláshely, hiszen felépítésében, elrendezésében eltér egy átlagos szállodától. A hagyományos falusi turizmushoz képest ugyanakkor nagyobb kapacitású, színvonalas szálláslehetőséggel és gasztronómiai kínálattal rendelkezik. Épületeinek nagy része eredeti, de igényesen, minden komfortigényt kielégítően felújított, természetes klímával rendelkező parasztház, illetve parasztházból átalakított kúriaépület, amely megjelenésében a 19. századi nemesi udvarházakat idézi. A Somogy Kertje gasztronómiai kínálata alapvetően a klasszikus magyaros ízeket nyújtja. A helyszín ráadásul alkalmas lagzik, bálok, születésnapok, akár ballagási vacsorák lebonyolítására is. A rendezvényeket úgy is meg lehet szervezni, hogy a programokat a szabadban tartsák meg.

Pécstől délre találni Pogányt, a festői szépségű baranyai falut. A helyi Zsályaliget Élménypark elsődleges célja, hogy a családok számára színvonalas, értékes, közös programokkal teli rendezvényeket, valamint nyugodt, természetközeli és élményekben gazdag helyszínt adjon. A park és a hozzá tartozó hotel természetes környezetben, források, tavak, patakok közelében helyezkedik el, összesen huszonhárom hektárnyi területen. A Zsályaliget kitűnően alkalmas a család különböző korú gyermekeinek együttes szórakozására már hároméves kortól akár tizennégy éves korig. A négycsillagos Zsályaliget Hotel és Élménypark a zöld gondolkodás jegyében született meg, és ezt a szemléletet szeretné továbbadni. Az agrárfarmon a gyerekek a mindennapi gazdálkodás szállítási feladatait élhetik át – tiszta és kontrollált, műanyag eszközökkel és pedálos kis traktorokkal ellátott pályán. A tanyasi állatkert szintén nagy élmény a városi gyermekek részére. Itt szamarakat, kecskéket, bárányokat, nyulakat, disznókat, amerikai csüngőhasú malacot, tyúkokat, kacsákat, libákat, akár még ékszerteknősöket is lehet látni.

A sportolni vágyó látogatókat strandröplabda-, homokos foci-, pétanque- és lábtengópályák mellett pingpongasztalok, tollasszettek, labdák, frizbik is várják. A focirajongók a régióban elsőként a Zsályaligetben próbálhatták ki a magyar fejlesztésű, nagy sikerű Teqball asztalokat. Hosszabb és rövidebb gyalog- és kerékpár-túraútvonalakat építettek ki vendégeik számára, amelyek mezőkön, erdőkön, vaddisznó-dagonyázón, patakon vezetnek át.

Forrás: Magyar Hírlap